Hammarby tog inte chansen i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby spelade 1-1 mot Sirius i Uppsala och tog in en poäng på AIK i tabelltoppen men tappade två poäng i guldstriden. Inför stormötet på ett utsålt Friends, 49 000, på söndag har Hammarby fyra poäng upp till AIK i tabellen.

– Det känns såklart jobbigt. Det hade varit roligare att vinna inför derbyt mot AIK på söndag men än är inget över. Om vi slår AIK på söndag kan allt hända, säger Hammarbys Muamer Tankovic till C More.

Med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid spelades bollen in i Sirius straffområde av Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic vräkte sig fram och stötte in 1-1 för Hammarby. Rodic hade minst lika hög hastighet när han rusade efter bollen i målet för att få igång en snabb avspark i jakten på en kvittering.

Med fyra minuter kvar staplade Hammarby lägen på rad men trippelchansen med ett ribbskott av Sander Svendsen förvaltades inte. Strax efter hade Björn Paulsen läge att bli fri men missade nedtagningen och ett slutkört Sirius kunde andas ut.

I den 92:a minuten hade inbytte Imad Khalili ett vass avslut men det rensades undan på mållinjen av Siriusförsvaret.

Ex-hammarbyare gav Sirius ledningen

Sirius tog tidigt ledningen efter att den förre Hammarbyspelaren Philip Haglund hårt uppvaktad nickskarvat en frispark slagen i djupet. Men var det verkligen Haglund som var sist på bollen?

– Det kändes som om jag nickade bollen. Det var mitt mål, ler Haglund i C More.

 Ett par minuter senare var Sirius Moses Ogbu igenom men fri med Johan Wiland sköt han strax utanför den vänstra stolpen. Hammarby hade ett bra tryck mot Siriusmålet i första halvlek men bollen gick aldrig igenom utan det var hela tiden en fot, ett knä eller ett lår emellan.

Allsvenskan

IK Sirius logo

IK Sirius

1 - 1

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Studenternas IP, Uppsala
Publik: 6377
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.