Foto: Bildbyrån

Kristoffer Peterson toppar nederländska ligan: ”Jag vill spela i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Peterson, Heracles, går som tåget just nu. I segermatchen mot Heerenveen gjorde han två av målen – och nu toppar svensken den nederländska skytteligan.

– Att hjälpa laget med två mål och en assist känns bra, säger Peterson till RTV Oost.

Svenske Kristoffer Peterson har fotbollsäsongen bra. Efter gårdagens 5-3-seger mot Heereenveen är 23-åringen från Göteborg i delad ledning i den nederländska skytteligan med sex mål på fem matcher. Därmed är han på god väg att slå sitt tidigare målrekord på sju.

– Att hjälpa laget med två mål och en assist känns bra, säger Peterson till RTV Oost.

Trots att han blev uttagen till månadens lag i Eredivisie i augusti, är Peterson, som gick som ungdomsproffs till Liverpool, tämligen okänd för den svenska fotbollspubliken.

– Jag får mer uppmärksamhet här än i Sverige. När jag blev uttagen i månadens lag benämndes jag som ”den okände svensken.” Men om jag fortsätter så här kommer det inte dröja länge innan jag blir mer känd, säger Peterson till RTV Oost.

Drömmer om landslaget

Och Peterson har framtidsdrömmarna klara för sig.

– Jag älskar mitt land och hoppas att bli uttagen i svenska landslaget. Det är min stora dröm. Allt jag kan göra är att arbeta hårt, säger han till RTV Oost.

Peterson är inte den enda svensken som gör succé i Eredivisie, utan det är även svenskt i topp i assistligan. Sam Larsson, Feyenoord, spelade fram till 1–1-målet mot AZ och har nu gjort fyra assister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.