Foto: Strive/Bildbyrån

Galna incidenten – spottade motståndare i munnen

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldos efterlängtade två mål ledde Juventus till seger. Men fullträffarna överskuggades av lagkamraten Douglas Costas hjärnsläpp. Mittfältaren spottade Sassuolos Federico Di Francesco i munnen.

– Det här får absolut inte hända, säger Juventus-tränaren Max Allegri.

Att säga att det var en explosiv avslutning i Turin vore ingen underdrift. Efter en ful armbåge av Costa, gjorde han en skallrörelse innan han till slut fick ett rött kort för att ha spottat mot Di Francesco.

På bara några centimeters avstånd skickade brassen iväg en loska som ser ut att hamna i munnen på italienaren. VAR påkallade domarens uppmärksamhet och nu kan en längre avstängning vänta mittfältaren efter incidenten.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. ”Herregud!”, skrev profilen Gary Lineker på twitter.

– Kanske var han irriterad på en tidigare smäll, men det spelar ingen roll, för det här får absolut inte hända. Det enda vi måste göra är att undvika att bli provocerade, säger Max Allegri till Sky Sport Italia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.