Jättemiss av Isaksson – BP slog Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Det slår inte direkt gnistor om Djurgårdens anfallsspel just nu. Laget skapade inte mycket mot Brommapojkarna, och åkte på en förlust efter en måltavla av Andreas Isaksson.

– Det finns mycket som jag skulle kunna säga men just nu vill jag inte göra det i kamera, säger DIF:s tränare Özcan Melkemichel till C More.

Djurgården tvingades till ett tidigt byte när Jacob Une Larsson skallade ihop med en BP-spelare. In kom i stället Niklas Gunnarsson.

Första halvlek var relativt händelselös, med endast tre skott på mål, och på läktaren visade Djurgårdspubliken sitt missnöje med lagets spel.

I slutet av första halvlek lyckades Djurgården sätta lite press på Brommapojkarna, som gör sin första match med nya tränaren Roberth Björknesjö, och bollen landade faktiskt i mål efter en hörna. Men målet underkändes då BP:s Petric ska ha blivit störd av en Djurgårdarsspelare.

– Jag tycker vi har mycket boll men vi kommer inte till de viktiga målchanserna. Men de har inte så bra press på oss och vi kan hålla bollen mycket, säger Djurgårdens Jonathan Ring till C more i halvtid.

Målvaktstavla av Isaksson

Men Djurgården lyckades inte bättre efter halvtidsvilan. I stället var det Brommapojkarna som tog ledningen i 51:a minuten. Sandberg-Magnusson sköt ett skott på mål som efter en jättemiss av Isaksson landade i mål.

Djurgården gjorde två till byten för att komma till rätta med spelet. Badji ersatte Kozica och Nicklas Bärkroth gick in i stället för Ring.

Hemmalaget lyckades aldrig skapa några farliga kvitteringschanser och Brommapojkarna lämnade matchen som vinnare.

– Känslan? Vad ska man säga efter en förlust mot Brommapojkarna. Den är inte bra. Vi började matchen väldigt dåligt, spelade upp oss något i slutet av första halvlek. Väldigt olyckligt mål som sätter prägel på matchen. Vi har inte tillräckligt med kvalité, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

– Det finns mycket som jag skulle kunna säga men just nu vill jag inte göra det i kamera.

BP:s  Gustav Sandberg-Magnusson om målet:

– Han (Isaksson) ska väl ta den. Jag tänkte väl död boll, men sen gick den in, vilket var kul, säger han till C more.

– Vi gnuggar på hela, hela matchen och spelar också bra emellanåt. Vi försvarar egna straffområdet jättebra. Det var sjukt skönt.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0 - 1

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 9604
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.