Norrköping fick AIK på fall – till slut

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare AIK-mittfältaren Simon Thern blev stor matchvinnare för Norrköping med sina två mål och såg till att AIK åkte på sin första allsvenska förlust på 33 matcher.

Tabellfyran Norrköpings tunga skalp blåser nytt liv i allsvenskans toppstrid. Serieledande AIK har nu nio matcher kvar att spela och vinner Hammarby över Sirius i morgon på måndagen skiljer ynka två poäng mellan Stockholmslagen.

Om en vecka är det upplagt för ett oerhört intressant derby när AIK och Hammarby möts på nationalarenan i Solna.  Ett AIK som kliver in i en allsvensk match med förlust i ryggen för första gången sedan 10 augusti 2017.

Efter nederlaget borta mot IFK Göteborg för 13 månader sedan hade AIK radat upp 32 matcher utan förlust.

Norling om Thern: ”Glittrar i ögonen”

Simon Thern sänkte sin gamla klubb med ett distansskott och en hörnnick i andra halvlek. Norrköping är ny tabelltrea, sex poäng bakom AIK.

– Vi behövde vinna för att haka på AIK. Att vinna med 2–0 mot dem som inte förlorat på ett år är, det är starkt, säger Thern till SVT Sport.

Rikard Norling, tränare i AIK, om Therns avgörande insats:

– Så klart surt för oss men jag vet hur mycket han brinner för det här. När man känner en människa så djupt... Man ser hur det glittrar i ögonen, säger han till C More.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

2 - 0

AIK logo

AIK

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 14202
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.