Malmö FF vände 0–2 till 3–2 i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är svårbesegrat i höst. Trots underläge med 2–0 borta mot Östersund kom laget tillbaka och vann det svåra bortamötet i Jämtland med 3–2 (2–2). Dansken Sören Rieks gjorde två mål och en målpassning. när MFF gick upp på tredje plats i allsvenskan.

När allsvenskan inledde sin slutspurt efter landslagsuppehållet var Östersund verkligen på hugget. Inte Malmö FF. östersund gjorde två snabba i toppmötet och såg väldigt bra ut.

Ludvig Fritzson gjorde 1–0 efter nio minuter lite tursamt på en MFF-passning och 2–0 kom ganska snart efter på ett friläge då Hosam Aiesh fick in bollen ur dålig vinkel, stolpe in.

– Vi startade bra, det kändes fint. Den första halvtimmen var magisk, tyckte Hosam Aiesh i Östersund. Men Malmö är ett bra lag, svårt att stå emot.

– Vår start var under all kritik, vi var inte redo. Men vi fick jobba desto mer sen, sa MFF:s Sören Rieks, mannen som gjorde 2–1 och spelade fram till 2–2, och till sist gjorde segermålet.

I andra halvlek kom Sören Rieks att avgöra. Han smällde in 3–2 på passning från Markus Rosenberg, i ett anfall som knappast kändes farligt.

För även om Östersund var det bättre laget inledningsvis kom MFF tillbaka och sågade förmodligen av Östersund från toppstriden.

– Det gick fort i början, men när vi får ordning på vår press tar vi över. För Österund är bra, men kanske lite sämre bakåt, förklarade Markus Rosenberg efteråt. Vi får en positiv känsla i andra och var nog det bättre laget då.

Malmö gick genom segern om IFK Norrköping och upp på tredje plats i tabellen. Sören Rieks vände och sköt reduceringen med  vänsterfoten och i slutet av halvleken startade Rieks en kontring. Han spelade fram bollen till framrusande Markus Rosenberg som spelade tillbaka till Rieks som i stället för att skjuta i bra läge hittade Marcus Antonsson ensam vid bortre stolpen.

Allsvenskan

Östersunds FK logo

Östersunds FK

2 - 3

Malmö FF logo

Malmö FF

Jämtkraft Arena, Östersund
Publik: 5631
Domare: Johan Hamlin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.