Omdiskuterad straff räddade Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg klarade pressen i ”ångestderbyt” mot IFK Göteborg bäst och ledde med 2–0.

Men IFK Göteborg kom tillbaka och kvitterade till 2–2 (0–2) på straff i slutet.

– Jag förväntade mig ingen straff där. Han springer in i vår spelare utanför straffområdet, sa Elfsborgs tränare Jimmy Thelin uppgive till CMore..

Säsongen har inte blivit vad vare sig IFK Göteborg eller Elfsborg hade tänkt sig. Blåvitt var elva med 23 poäng och Elfsborg tolva med 18 poäng inför matchen. Hos Blåvitt har det pratas om tränarbyte, i Elfsborg har man plockat in Anders Svensson i ledarstaben.

Göteborg inledde matchen lagen emellan bäst, Elfsborg tuffast. Efter att målvakten Kenneth Stuhr-Ellegaard räddat en nick från nära håll kunde sedan nyförvärvet Chinedu Obasi in ledningsmålet för gästerna Elfsborg. Ett snabbt vänsterskott som gick under Erik Dahlin.

Lite senare kom matchens uppvisning. Elfsborgs Per Fick fintade förbi sista försvararen efter en snabb kontring, sedan fintade han bort målvakten Erik Dahlin, och till sist lobbade han över de två försvararna som hunnit till målgården till 0–2.

– Det var lite flyt, jag trodde inte att målvakten skulle komma tillbaka efter att jag fintat honom, sa Per Frick om skottet som gick via Erik Dahlins händer i en båge i nät.

– Men vi har haft så mycket oflyt vid målchanserna tudigare. Vi har missat fem-sex lägen i matcherna

– Är det någongång vi ska lyckas vända en match är det idag. För vi är minst lika bra som Elfsborg. Är vi mer noggranna i andra kan vi nog komma ikapp, sa ifrågasatte tränaren Poya Asbaghi i paus.

Mycket riktigt.

Robin Söder stötte in reduceringen i 70:e minuten och några minuter senare var det nära att Elfsborgs Jon Jönsson blev utvisad efter en dispyt med just Söder.

– Det är en bra fajt. Jag sparkade honom, han ger igen, jag förstärker. Det var fair, sa Robin Söder om den huvudrörelse som var nära att ge Jon Jönsson en utvisning.

– Egentligen är det inte så stor skillnad på halvlekarna. Vi gav bort två mål i första, har lite tur i andra, sa Robin Söder lugnt efteråt.

Men Blåvitt hade fått vittring i spöregnet och när Amin Affane föll vid straffområdesgränsen fick Blåvitt straff. Straffen satte Giorgi Kharaishvili iskallt till 2–2.

Och avståndet mellan de krisande lagen är oförändrat.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

2 - 2

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 10096
Domare: Mohammed Al-Hakim

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.