Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson räddar ett friläge från Elfsborgs Per Frick. Foto: Bildbyrån.

En poäng inte nog för krisande Elfsborg

Elfsborg jagade segern mot Kalmar men det blev inte mer än en poäng efter 1-1 på Borås Arena. Därmed är man bara två poäng över kvalstrecket.

– Vi behöver en trea och tycker att vi gör en bra match men vi får ingenting gratis. Vi får kämpa både för poängen och att göra mål. Men det är bara att köra på, det måste ju släppa snart. I dag gjorde vi allt utom mål, säger Samuel Holmén till C More efter en ny miss på hemmaplan.

På tio allsvenska matcher har det bara blivit en vinst inför hemmafansen.

Med tio minuter kvar kom Elfsborg i en snabb omställning och bollen spelades snett inåt bakåt till Alex Dyer, som hade bytts in fem minuter tidigare. Denne fick på ett hårt markskott men Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson hann ner och parera skottet. Dyer hade även ett hyfsat skott på tilläggstid men Hägg Johansson hade inga större problem.

– Det var väl okej, det var skönt att ta dem och inte släppa in mål. Vi gör en ganska bra prestation på bortaplan, säger Hägg Johansson som slängde ut handen och parerade ut Per Fricks friläge i första halvlek. Det var en riktigt vass räddning.

Kalmar stressades i slutminuterna

Elfsborg hade bra tryck och i slutminuterna stressades KFF:s Romario till ett farligt hemmaspel i eget straffområde, bollen var på vippen att hamna hos Boråslaget, men Kalmar klarade sig. En mängd offsideavblåsningar gjorde att de riktiga farliga lägena uteblev.

Bägge målen kom i första halvlek. Mikael Dyrestam nickade kraftfullt in 1-0 för Kalmar. Strax efteråt hittade Stefan Ishizaki fram till Simon Lundevall i djupet och fri lättade han in kvitteringen 1-1.

Elfsborg har nu spelat åtta raka matcher utan att vinna. Efter den här omgången har allsvenskan ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll.