IFK Göteborg räddade poäng i 90:e

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg räddade en poäng borta mot Dalkurd. I den 90:e minuten krutade Giorgi Kharaishvili in en straff för 1-1 på ett ödsligt Gavlevallen.

Dalkurds Alex Ray De John försökte täcka ut Amin Affane som sköt in bollen. De John fick bollen på handen i liggande läge, en ganska tydlig förseelse.

– Att tappa så sent känns bittert men jag tycker att det är straff, erkänner Dalkurds tränare Johan Sandahl i C More.

Göteborg i ingensmansland 

IFK Göteborg är elva i tabellen utan att behöva känna panik kring de nedre strecken. Det är sju poäng ner till BP på kvalplats. 

– Det var starkt gjort att komma tillbaka och få en poäng men vi är inte nöjda med matchen som helhet, säger Robin Söder som tycker att Dalkurd fick komma till i för många omställningar i första halvlek.

Efter en dryg halvtimme tog Dalkurd ledningen när Simon Strand, omgiven av tre göteborgsspelare, tog med sig bollen på bröstet och petade in 1-0.

Allsvenskan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

1 - 1

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Gavlevallen, Gävle
Publik: 728
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.