Emma Jansson, till vänster, blev matchhjälte med sina två mål. Foto: Bildbyrån

Hammarbys monumentalt viktiga vändning i botten

Hammarby, trea från slutet, vände underläge till 3–1-seger över nästjumbon Limhamn Bunkeflo i ett möte som mycket väl kan bli avgörande i kampen om nytt allsvenskt kontrakt.

LB07 tog ledningen med 1–0 i den första halvleken men i den andra halvleken blev det mål i triss av Hammarby. Emma Jansson blev tvåmålskytt då hon fixade såväl kvitteringen som 3–1.

Utöver den mycket tunga förlusten för Limhamn Bunkeflo gick resultaten emot på andra håll i landet under söndagen. Djurgården tog sig liksom sin Stockholmsrival betydligt längre ifrån nedflyttningsstrecket än tidigare via seger över Växjö.

Hammarby ligger nu nia, sju poäng från nedflyttning. LB07 har sex poäng upp till Vittsjö ovanför nedflyttningsstrecket.