Djurgården jublar efter Irma Helins läckra 2-0-mål. Foto: TT

Jättetavla av Växjömålvakten – Djurgården kan andas ut

Uppdaterad
Publicerad

Dif-mittfältaren Irma Helins frispark, från nästan halva plan, skruvades så svårt att Katlynn Fraine, målvakt i Växjö, missbedömde den. Det betydde slutresultatet 2-0 för Djurgården som nu har god marginal ner till nedflyttningsplats.

Djurgården var inför matchen mot Växjö sex poäng från nedflyttningsplats i Damallsvenskan. Mot Växjö behövdes tre poäng – och så blev det.

Mycket tack vare ett svagt ingripande från Växjös målvakt Katlynn Fraine. Irma Helin slog en skruvad frispark från 30 meter och via en studs och Fraines målvaktshandskar hamnade bollen i nät.

Innan dess hade dessutom Ingibjörg Sigurdardottir smugit upp från sin mittbacksplats, fått bollen av Portia Boakye, och tryckt in ett direkskott för ledningsmålet.

Julia Spetsmark, som gjort fyra mål sedan återkomsten till Djurgården, hade chansen att punktera match helt, men fri med Växjös målvakt sköt hon rätt på och Fraine fick revansch.

2-0 räckte dock för Djurgården. Växjö kom inte närmare ett mål än Anna Anvegårds volleyskott som träffade ribban.

Segern tar Djurgården upp på samma poäng som Växjö, men laget har sämre målskillnad och placerar sig som sjua. Växjö är kvar som sexa.

Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

2 - 0

Växjö DFF logo

Växjö DFF

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 250
Domare: Tinna Høj Christensen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.