15-åriga talangen nätade när Kristianstad körde över Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar, som ligger sist i Damallsvenskan med tre poäng, får fortsätta harva på i botten. Kristianstad har däremot siktet inställt på täten.

Jumbon IFK Kalmar, som enbart plockat tre poäng i årets Damallsvenskan, togs emot av Kristianstad på lördagseftermiddagen.

Bortalaget, som verkligen behöver plocka poäng, fick en tung start när Kristianstads Amanda Edgren gjorde 1-0 i femte minuten. Några minuter senare, i minut åtta, utökade Edgren ledningen till 2-0 för hemmalaget.

Rita Chikwelu satte sedan 3-0 för Kristianstad i 17:e minuten och det resultatet stod sig första halvlek ut.

Fyra i tabellen

Andra halvlek blev relativt händelselös och det såg länge ut som att Kalmar skulle lyckas hålla undan i den här halvleken. Men i 85:e minuten satte talangen och 15-åringen Evelina Duljan till slut sitt första mål i Damallsvenskan, efter att ha haft en träff i stolpen tidigare.

Det var inte mycket i Kalmars spel som hotade och ett mål för bortalaget var långt bort och det blev den fjärde raka vinsten för Kristianstad.

Skåne-laget ligger fyra i tabellen med 32 poäng, med en match mer spelad än de tre topplagen. De har i dagsläget två poäng upp till serieledande Göteborg.

Damallsvenskan

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

4 - 0

IFK Kalmar logo

IFK Kalmar

Kristianstads IP, Kristianstad
Domare: Niklas Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.