Linköping vände och vann mot Rosengård

Tre mål och två utvisningar bjöd matchen mellan Linköping och Rosengård på. Med två man mer på plan plockade hemmalaget Linköping tre poäng. Rosengård tappar därmed en tabellplacering.

Rosengård kom till matchen mot Linköping som tabelltvåa, endast ett poäng i från ledande Kopparberg/Göteborg.

Efter 25 spelade minuter drog bortalagets Sanne Troelsgaards till med skott tre, fyra meter utanför straffområdet. Bollen nådde det vänstra krysset och 1-0 var ett faktum.

Linköping fick en del kontringsmöjligheter men lyckades aldrig hitta helt rätt i första halvlek.

Men i den 56:e minuten fick målskytten Sanne Troelsgaard sitt andra gula kort på sju minuter, efter att ha gått in lite för tufft i en närkamp mot Kosovare Asllani. Med en spelare mer på plan fortsatte Linköping jaga ett kvitteringsmål.

Två röda kort

I den 63:e minuten gav Linköpings försök utdelning-  Asllanis skott hittade in i mål bakom Rosengårds Musovic och kvitteringet var ett faktum.

I 71:a minuten såg Filippa Angeldal till att Linköping tog ledningen med 2-1.

Linköping släppte in Rosengård i matchen igen mot slutet. Men med en minut kvar av ordinarie tid fick Rosengård sin andra utvisning för dagen när Nathalie Björn fick två gula kort i samma situation, när hon först sköt bort bollen och sedan protesterade.

Rosengård åker ner till tredjeplats i tabellen. Linköping har nu sex poäng upp till serieledarna.