Karlenäs åttonde hjälpte Piteå upp i serieledning

Uppdaterad
Publicerad

Piteå petar ned Göteborg från tronen och tar över förstaplatsen i damallsvenskan efter 2–0 hemma mot Eskilstuna.

– 3–0 mot Hammarby senast och nu det här ger oss ett bra självförtroende inför avslutningen, säger målskytten Julia Karlenäs till SVT Sport.

Strax innan paus tog Eskilstuna tog ledningen – trodde alla. En frispark som såg ut att gå rakt i mål bedömdes som offside och dömdes bort.

Ett par minuter senare tog i stället Piteå ledningen. Madelen Janogy stod för ett starkt förarbete när hon med bollen vid fötterna på Peter Forsberg-manér delade ut en offensiv tackling som fick en bortaförsvarare på fall. Passningen som följde förvaltades av Andrea Norheim som placerade in bollen vid bortre stolproten.

Karlernäs påpasslig vid 2–0

Piteås succéspelare på mittfältet, Julia Karlenäs, stod på fina sju mål inför dagens drabbning men visade mot Eskilstuna att hon är hungrig på mer. Genom att fylla på i en andravåg i en spelvändning sköt hon in tvåan i öppen kasse när retur uppstod på Janogys avslut. Den snabba anfallarens andra assist för dagen.

– Det är jättekul, så många mål har jag inte gjort förr. I år har jag fått kliva på lite mer offensivt, säger Karlenäs till SVT:s Sportstudion.

Piteå har plockat imponerande 36 poäng efter 17 matcher och tar över serieledningen från ett Göteborg som bara fick kryss mot Vittsjö i dag. Eskilstuna är sjua, bara fem poäng föra Limhamn Bunkeflo på nedflyttningsplats.

Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

2 - 0

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

LF Arena, Piteå
Publik: 1842
Domare: Sara Wiinikka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.