Misstänkt mordbrand i Uppsalabyggnad med polislokaler

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i kväll i ett kontorshotell i Uppsala där polisens regionala ledningscentral håller till. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Räddningsregion Mitt fick kl 20.07 ett automatlarm om en brand i kontorshotellet, Kristallen. Vid 21.30-tiden var branden släckt.

– När vi kommer fram brinner det på lastkajen och det sprider sig upp till taket via ventilationen på huset. Vi har släckt den primära branden så nu letar vi efter glödbränder och ventilerar. Det är ett ganska stort hus det här så vi kommer hålla på i fyra timmar till ungefär, sade Göran Norman, ledningsoperatör på Räddningsregion Mitt strax före kl 22.

Ingen utrymning för polisen

Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, säger att polisen kunde fortsätta sitt arbete som vanligt trots branden.

– Vi har kunnat ta emot samtal och dirigera radiobilar som vanligt. Vi behövde inte utrymma.

Platsen bevakas av polis i väntan på vidare utredning.

– Vi ser ingen självklart naturlig brandorsak så vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson RLC Mitt.

Teknisk undersökning påbörjad

Under måndagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

– Den kan förhoppningsvis göra att vi får klarhet kring vad som har orsakat branden, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Polisen har ingen misstänkt för branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.