Busschaufförer som kör stadsbussarna i Uppsala upplever hot och våld när de viserar biljetter. Foto: Martina Holmberg/TT

Busschaufför misshandlad i Uppsala under morgonen – slagen i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Det var tidigt under söndagsmorgonen som en busschaufför i Uppsala blev utsatt för misshandel. En passagerare ska ha uppvisat en ogiltig biljett och när busschauffören sade till – ska passageraren ha slagit chauffören i ansiktet.

Det var vid 05-tiden under söndagsmorgonen som misshandeln ska ha inträffat vid Resecentrum i Uppsala, vilket UNT var först att rapportera om. Både polis och ambulans larmades till platsen.

– Vi har haft ett par patruller på plats, som också letade efter gärningsmannen i Uppsalas stadskärna. Vi har ett vagt signalement, säger Jonas Lindgren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Enligt uppgifter från polisen ska busschauffören ha börjat blöda efter slaget – men han ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

– Chauffören tog sig till Gamla Uppsala buss personalutrymme som ligger alldeles i närheten. Han har inte varit i tjänst efter händelsen, säger Sofia Reinholdsson på UL:s pressjour.

Skyddsombudsstopp utfärdat

Efter händelsen har facket utfärdat ett så kallat skyddsombudsstopp. Det innebär att busschaufförer inte behöver kontrollera biljetter av passagerare som kliver på vid Resecentrum eller Stationsgatan.

– Vi tycker att det är beklagligt. Respekten har försvunnit för vårt yrke, säger Jafar Sarehkhani, busschaufför och facklig samordnare på Gamla Uppsala buss.

En polisanmälan om misshandel är upprättad. Enligt befäl Jonas Lindgren är ingen gripen för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.