Carin Götblad regionpolischef Polisregion Mitt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Carin Götblad slutar som regionpolischef

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 oktober slutar Carin Götblad som regionpolischef i Polisregion mitt. Hon efterträds av Ulf Johansson, nuvarande regionpolischef i region Stockholm.

Beslutet tas av rikspolischef Anders Thornberg till följd av att Carin Götblads, med flera andra myndighetchefers, förordnanden löper ut nu i höst.

– Nu förnyar och förstärker vi ledningen av svensk polis för att stå ännu bättre rustade att bekämpa den grova kriminaliteten. Genom förändringarna i Polismyndighetens ledningsgrupp säkras långsiktigheten i arbetet med att göra Sverige tryggt och säkert, kommenterar rikspolischef Anders Thornberg på polisens hemsida.

Ulf Johansson Foto: Polismyndigheten

Carin Götblad efterträds av regionpolischef i region Stockholm Ulf Johansson.

Carin Götblad är sedan 2015 regionpolischef i Polisregion Mitt och kom från den dåvarande posten som länspolismästare i Stockholm. Hon har under sin tid i Uppsala fokuserat mycket arbete på att stävja brott mot barn, unga och kvinnor. Hon har under de senaste två decennierna varit en del av polismyndighetens ledning. I ett brev på polisens hemsida tackar hon för sig.

– Jag kommer sakna er väldigt mycket och vill verkligen tacka alla medarbetare, ledning och fackliga företrädare för mycket gott och roligt samarbete under de här sex åren, skriver Carin Götblad.

Enligt polismyndigheten går hon vidare till nya uppdrag inom polisen.

Denna artikel har uppdaterats eftersom det fanns felaktiga uppgifter i den ursprungliga artikeln. Där skrev vi felaktigt att Carin Götblad kom från den dåvarande posten som länspolismästare på Gotland.

Innan sin tjänst som regionpolischef i Polisregion Mitt var Carin Götblad länspolismästare i Stockholm, dessförinnan har hon varit länspolismästare på Gotland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer