Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Caroline Huldtgren berättar om ridturen där hästen Hope skar sig på ett vasst föremål. Foto: Elsa Sandin/Privat

Caroline tittade ned – såg ett stort sår på hästen Hope

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Huldtgren var ute och red när hon märkte att hästen Hope haltade. När hon tittade ned såg hon blod komma från ett stort sår. Hästen hade skurit sig på ett vasst föremål i skogen – som kan bero på nedskräpning.

Det var under måndagsmorgonen som olyckan inträffade. Caroline märkte att Hope gick ojämnt och haltade under ridturen. När Caroline hoppar av hästen ser hon att det kommer blod från ett sår, precis ovanför hoven. Senare visar det sig att ett okänt vasst föremål har skurit av senan och andra mjukdelar ner till kotleden.

– Jag märkte direkt att någonting inte var rätt med henne. Vi åkte direkt till en klinik där veterinären sa att det troligtvis är glas eller metall som skurit henne.

Under natten till tisdagen har Hope blivit opererad. Operationen har gått bra, men hon kommer vara gipsad i många veckor framöver. Tävlingssäsongen är dock över för Caroline och Hope, där bland annat målet var att kvala in till Jönköping Horse Show. Nu handlar det istället om rehabilitering för Hope.

– Jag är väldigt ledsen över det som har hänt, men det var tur att jag kunde åka in så snabbt. Nästa gång kanske det inte är någon som har den turen, och då kanske man inte har någon häst att rida på sen.

I klippet: Se Carolines egna bilder och videos från veterinärkliniken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.