”Jag får mer beröm och folk skrattar mer åt mina skämt. Det är lite konstigt”, säger Charlie Peck. Foto: SVT

Charlie Peck efter hormonbehandlingen: ”Får mer beröm som man”

Uppdaterad
Publicerad

I mars 2017 uppmärksammade vi Charlie Peck som genomgick en hormonbehandling och som valt att spela in en duett med sig själv före och efter. Nu är behandlingen klar och vi gjorde ett återbesök.

Charlie Peck föddes i en kvinnokropp men påbörjade en hormonbehandling under 2016. För att göra en röstjämförelse spelade han in en duett där ena halvan gjordes som obehandlad och den andra efter behandligen. Resultatet går att se här.

Nu är behandlingen helt klar och vi har gjort ett återbesök. Och det visar sig snart att livet som manligt kodad skiljer sig en del jämfört med livet som kvinna.

– Jag får mer beröm och folk skrattar mer åt mina skämt. Det är lite konstigt. Sedan förväntas jag kunna vissa saker, som till exempel datorer. Det har jag alltid kunnat men förr fick jag hävda mig och säga ”hörni, jag kan fixa det där!” medan nu förväntar folk sig att jag ska kunna lösa sådan problem, säger Charlie Peck.

”Bra lyssnare”

Och även komplimanger han får nu för tiden skiljer sig mot tidigare.

– Då lät det mer: ”Du är så tuff” eller sådana kommentarer. När de läste mig som tjej. Nu, när de läser mig som kille så får jag mer beröm för mina mjukare sidor, som att jag är en bra lyssnare och så. Det är lite märkligt, säger Charlie Peck.

Mer om Charlie och mycket annat blir det i Landet Runts årskrönika söndag 7 januari, 18:15 i SVT 1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer