Hör ett smakprov från Charlie Pecks ”Home”. Foto: Privat

Charlie sjunger duett med sig själv

Uppdaterad
Publicerad

En halv duett inspelad för nio månader sedan och en nu. Däremellan: En hormonbehandling. Nu är Charlie Peck från Uppsala klar med låten ”Home”.

Charlie Peck föddes i en kvinnokropp men påbörjade en hormonbehandling för nio månader sen. För att göra en röstjämförelse av utvecklingen spelade han in halva låten då och halva nu. Resultatet blev då en duett, med sig själv. Och till och med en konversation med sig själv, i ett parti i låten.

– Det är ju som ett konstgrepp men också en chans för mig att jämföra hur mycket rösten har förändrats. Jag är nöjd med resultatet, säger Charlie Peck.

Han hoppas att låten, som är en cover på Edward Sharpe and the Magnetic zeros ”Home” och som producetrats av Uppsalamusikern André Åhl-Persson, ska ingjuta hopp i andra som fortfarande har sina hormonbehandlingar kvar att göra.

Och responsen på låten har inte väntat på sig.

– Det har varit fantastiskt med tusentals visningar och nästan bara positiv respons. Det har varit några negativa kommentarer och tyvärr så tar ju de hårdast. Men jag påminner mig själv hela tiden om hur många som faktiskt hyllat det här är, säger Charlie Peck.

Högst upp i artikeln kan du höra ett smakprov ur låten. Hela låten hittar du här (OBS! Extern länk).

Fotnot: Denna artikel publicerades i mars 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.