Foto: SVT/TT

Världseliten cykeltävlar i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Snart startar en fyra dagar lång cykeltävling i Uppsala och den inleds på torsdag med Tour of Uppsala. Under flera dagar kommer gator i Uppsala tidvis att vara avstängda.

Det är för det 110:e året i rad som Skandisloppet går av stapeln i staden. På torsdag startar tävlingen för damerna på Stora torget där de också går i mål, Tour of Uppsala.

– Det är Sveriges första internationella etapper för damer med världseliten till start, säger Göran Mattson som är ordförande i Upsala Cykelklubb.

Uppsala

Han har arbetat med förberedelserna inför tävlingen i ungefär ett år för att se till att det ska gå så bra som möjligt. De sista dagarna är det mycket som ska bli klart, och han har bland annat kontakt med de som arbetar med tävlingsbanan och de utländska lagen.

– I damernas etapplopp deltar bland annat det ryska och slovakiska landslaget, säger han.

– Det är jättemycket arbete dagarna inför tävlingen så när startskottet går, då kan man börja andas ut litegrann, säger han.

Avstängningar i Uppsala

Under vissa dagar och tider kommer delar av Uppsala att vara avstängt på grund av tävlingsbanan.

På torsdag förmiddag kommer det att vara avstängt vid Fyristorg, S:t Erikstorg, Åsgränd, bakom Carolina Rediviva, Carolinabacken, Thunbersvägen, Villavägen och Artillerigatan.

På torsdag eftermiddag kommer det att vara avstängt i Carolinabacken och vägen fram till Ulleråker.

– Vi släpper alltid in de som behöver komma in, men i övrigt ska man tänka på att ta en annan väg, avslutar Göran Mattson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet