Efter stölden av datorer vidtas nu åtgärder. Foto: SVT

Så ska datorstölder på Carolina Rediviva stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Efter datorstölder på Universitetsbiblioteket har man nu bestämt att flytta datorer till receptionen för att förhindra att fler tas.

På kort tid har biblioteket blivit av med två datorer i rummet för mikrofilmer på Carolina Rediviva. Det är något som man inte vill ska hända igen. Nya datorer är beställda och kommer att placeras under bättre uppsikt en trappa ner i receptionen. 

– Det är synd att vi behöver göra det och att det pågår stölder, säger Sofia Ljungman, kommunikatör vid Universitetsbiblioteket.

Hoppas fler använder tjänst

Det var i tisdags som en tjuv den senaste gången tog en dator när biblioteket var öppet. Gången innan det skedde stölden en lördag. Att nu flytta datorerna tror Sofia Ljungman kan leda till att fler upptäcker tjänsten att söka i digitaliserade dagstidningar.

Kan det bli besvärligt att datorerna är på ett ställe och mikrorummet på ett annat?

Jag vet inte, kanske. Tanken med att ha datorerna i mikrofilmsrummet var att de äldre dagstidningarna finns på mikrofilm i rummet och man skulle hitta de nyare dagstidningarna på samma ställe, säger Sofia Ljungman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.