Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Martin Hansson på Hyresgästföreningen gå igenom vad för rättigheter du som hyresgäst har vid en renovering. Foto: SVT

De rättigheterna har du vid en renovering

Uppdaterad
Publicerad

Vid en renovering så har hyresvärden vissa skyldigheter. Hyresvärden ska ersätta hyresgästen för en tillfällig bostad under renoveringen. När renoveringen är färdig så ska en grov städning genomföras.

Hos Hyresgästföreningen så är det vanligt att de får in samtal med klagomål om störande buller från personer som arbetar natt. Hyresvärden har rätt att genomföra arbeten under dagtid.

– Arbeten kan dra igång vid 07 på morgonen och hålla på fram till 18 eller 19 på kvällen, säger Martin Hansson som är jurist på Hyresgästföreningen.

Den yta du inte kan använda under renoveringen ska du få en hyresreduktion för. Beroende på vilket rum som håller på att renoveras handlar det om olika hyresreduktioner. Du har rätt att få hyresersättning från när arbetet påbörjas tills att renoveringen är färdig.

Hör i videon om vad för rättigheter du har vid en renovering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.