De siktar på 99 kontroller – på en dag

Uppdaterad
Publicerad

Orienteringsklubben OK Enenen har tagit hjälp av två ultralöpare för att uppmärksamma projektet Hitta ut. På en dag ska duon ta hälften av hitta ut-kontrollerna.

När SVT Nyheter Uppsala får kontakt med Crister Tinnerholm och Jonas Wängberg har de avverkat nästan hälften av kontrollerna som finns i Enköpingstrakten.

– Det här är ett annorlunda långpass, säger Crister Tinnerholm.

De startade kl 07.00 i Fanna. De har räknat att med en hastighet på 4,2 kontroller i timmen så är de i hamn. Den sista kontrollen kommer att bli nr 50 på Kyrkåsen.

Det innebär målgång någon gång vid 19-tiden i kväll.

De har siktet inställt på kontrollerna i Gånsta, Fagerskogen och inne i Enköping.

– Det blir som uppstyckat, på ett bra sätt. Man får energi av att hitta kontrollerna, lite som att plocka svamp, säger Crister Tinnerholm.

Vilken kontroll har varit svårast hittills?

– En kontroll som ligger i Fagerskogen, norra delen av Enköping.

Ska locka ut folk

Helena Dominique är evenemangsansvarig för Hitta ut, som syftar till att locka ut människor i skog och mark och locka fler utövare till orienteringssporten.

– Om man ändå går ut med hunden,  eller tar en cykeltur, så kan man ta en runda och hitta kontrollerna, eller checkpoints, som de kallas.

Totalt har klubben lagt ut ungefär 200 kontroller i Enköping, Fagerskogen, Grillby, Fjärdhundra, Örsundsbro och Lillkyrka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.