– Det har inte varit något hot mot oss, säger delägaren Johan Lindh till SVT Nyheter Uppsala. Foto: SVT

Delägaren: ”Jag är avtrubbad”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av nattklubben Birger Jarl i Uppsala efter att personal larmat om en misstänkt sprängning i lokalen.
– Det har inte varit något hot mot oss, så det här jättemärkligt. Jag har blivit avtrubbad, säger Johan Lindh, delägare i nattklubben, till SVT Nyheter Uppsala.

Johan Lindh fick besked om den misstänkta sprängningen vid tiotiden på onsdagen.

– Vi får inte gå in och polisen går igenom allt nu men skadorna är inte jättestora. Någon har krossat en ruta och slängt i något som har detonerat i garderoben. Nästan exakt samma sak som hände i våras.

Läs mer: Huset är avspärrat

”Inget hot mot oss”

Det är alltså andra gången det här året som Birger Jarl utsatts för skadegörelse. Den 21 maj i år kastade två personer in handgranater på krogen. Just nu är det oklart om händelserna har ett samband.

– Jag har absolut ingen aning, jag vet väldigt lite om det här. Det har inte varit något hot mot oss, så det här är jättemärkligt. Jag har blivit avtrubbad. Det är galet. Jag tycker det är jättetråkigt, självklart, säger Johan Lindh.

Läs mer: Skärpta straff för granatattack

Sprängmedel eller handgranater hör inte hemma i kroglivet

Krogen var stängd när händelsen inträffade, någon gång mellan klockan ett och två natten till onsdagen. Ingen personal var på plats.

– Jag är inte orolig men det är olustigt när det händer sådan här grejer. Sprängmedel eller handgranater hör inte hemma i kroglivet, det är klart att det inte gör det. Just nu vet vi inte mer om det här. Vi får se hur det går och vad polisen säger, säger Johan Lindh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granatattacken mot Birger Jarl

Mer i ämnet