Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Lammia Saad har sin familj i Gaza och säger att hon känner sig maktlös inför det som sker. Foto: Elsa Sandin/SVT

Demonstrationer på Stora torget i Uppsala – för palestiniernas sak: ”Gör vår röst hörd”

Uppdaterad
Publicerad

Attackerna som pågår mellan Israel och terrororganisationen Hamas har redan tagit tusentals liv. Under lördagen pågick demonstrationer på flera håll i landet, däribland Uppsala, mot Israels offensiv och de civila palestinier som drabbas.

Ett hundratal personer samlades vid Slottsbacken i Uppsala på lördagen. Demonstrationståget tog sig med slagord som ”vi vill ha frihet, ingen mer dödlighet” ned mot Stora torget där flera personer talade för palestiniernas sak.

Flera av de som var med i demonstrationståget uttrycker en ilska och hopplöshet över situationen.

– Jag har inga förhoppningar om att den här demonstrationen ska leda till någonting. Jag har tappat allt hopp. Nu är jag bara här i solidaritet med det palestinska folket, säger Nadin Alhaddad, som även har familj och vänner i Gaza.

Israel har beordrat 1,1 miljoner palestinier i norra Gaza att evakuera söderut – med en tidsfrist som går ut klockan 16 lokal tid på lördag.

I klippet: Hör vad några har att säga om varför de demonstrerar idag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.