Det folkpartistiska kommunalrådet i Uppsala Mohamad Hassan kritiserar Stefan Hannas (C) utspel hårt.

”Det har blivit fel i hans hjärna”

Uppdaterad
Publicerad

I en omtalad debattartikel öppnar det centerpartistiska kommunalrådet i Uppsala Stefan Hanna (C) upp för samtal med Sverigedemokraterna på riksnivå. Ett utspel som snabbt fick kritik av Allianskollegor.

– Jag tror det har blivit fel i hans hjärna. Jag tycker att om man läser artikeln så är det uppenbart om vad det handlar om. Enligt min mening kan man inte samtala och förhandla utan att ha ett mål om att samarbeta. Då finns det ingen mening med samtalen, säger Mohamad Hassan.

”Då finns inget Alliansen mer”

Även om artikeln handlar om politik på riksnivå så menar Mohamad Hassan (FP) att det sänder signaler ned på lokal nivå.

– Man kan inte förespråka ett visst agerande på riksnivå utan att ha en tanke om det på lokal. Det går emot hela tanken med politik. Och om det skulle bli så att Stefan Hanna öppnar upp för sådana här saker på lokal nivå, ja då finns det inget mer Alliansen i Uppsala, säger kommunalrådet Mohamad Hassan (FP).

”Populism”

Enligt Mohamad Hassan (FP) så handlar hans starka ståndpunkt i frågan inte enbart om det han menar är de stora skillnaderna mellan Sverigedemokraternas och Folkpartiets värdegrunder. Det handlar också om annat.

– Ta näringslivspolitiken till exempel. Det Sverigedemokraterna vill går helt emot det Folkpartiet och Alliansen står för; tillväxt och utveckling genom liberalism och det tror jag Stefan Hanna vet om. Detta utspel är inget mer än populism, säger Mohamad Hassan (FP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer