Polisen genomförde en teknisk undersökning över ett stort område kring den fastighet där mannen hittades. Foto: Utryckning Uppsala

Eriksbergsmordet en gåta – mordplatsen inte hittad

Publicerad

Det finns ingen mordplats, inget mordvapen och inga avgörande iakttagelser. Nu vänder sig polisen till allmänheten för att få in tips kring fallet med den mördade mannen i Eriksberg.

Den 3 augusti lämnar en man i 35-årsåldern en lägenhet i Uppsala. Där hade han besökt sin tidigare hustru och deras dotter.

– Vi vet att han skulle ha åkt med en buss klockan 00.57, säger Cecilia Winblad, chef för enheten för grova brott vid Uppsalapolisen.

Mannen sätter sig aldrig på bussen. Strax efter klockan 01.00 påträffas han blödande i trapphuset som han tidigare lämnat. Enligt polisen blev han huggen i överkroppen. En teknisk undersökning genomfördes men det gick inte att lokalisera den plats där det dödande hugget utdelades.

– Vi misstänker att det har skett utomhus i närområdet men kan inte säga exakt var, säger Cecilia Winblad.

I och med att den faktiska brottsplatsen var okänd gjorde polisen en teknisk undersökning som riktade in sig på ett stort område. Att mordplatsen är oidentifierad, tillsammans med andra faktorer, gör att utredningsarbetet försvåras.

– Det är klart att det hade underlättat om vi haft brottsverktyg, brottsplats, en misstänkt eller iakttagelser från allmänheten.

Polisen säkrade en del föremål som kan vara av intresse för utredningen vid den tekniska undersökningen.

”Vet att människor varit ute i området vid den här tiden”

Nu vänder sig polisen till just allmänheten.

– Vi behöver komma i kontakt med personer som har befunnit sig i närheten av platsen vid den här tidpunkten. Även om man inte har sett något avvikande kan det vara intressant då vi på så sätt kan avfärda olika uppgifter i utredningen, säger Cecilia Winblad och fortsätter:

– Vi vet att det har varit människor ute och rört sig vid den här tiden. Dels på den buss som avgick klockan 00.57. Kanske har man promenerat, cyklat eller på annat sätt rört sig i området och sett någonting.

Var står ni i utredningen just nu?

– Just nu arbetar vi intensivt med förhör av personer som kan ha befunnit sig på platsen. Vi kartlägger offret och ser om vi kan komma vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer