Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hovrätten går emot tingsrättens tidigare dom. Två män dömdes för mordförsök, men frias nu. I klippet arbetar polisen på brottsplatsen efter skjutningen i Fullerö. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Dömdes för mordförsök på släkting till Rawa Majid – frias av hovrätten

Publicerad

Två män dömdes till mordförsök och grovt vapenbrott efter en skjutning mot släktingar till gängledaren Rawa Majid i Fullerö. 18 skott sköts mot lägenheten, men nu frias de båda männen i hovrätten.

Det var den 19 januari som en lägenhet i Fullerö besköts. Totalt avlossades 18 skott mot en lägenhet där tre personer ska ha befunnit sig. I november dömdes tre män för inblandning i skjutningen.

Två män – en i 20-års åldern och en i 25-års åldern – dömdes till fängelse i 14 år för mordförsök och grovt vapenbrott. En man i 24-årsåldern dömdes till dagsböter för brott mot vapenlagen. Samtliga dömda överklagade och nu frias de av hovrätten.

Inte tillräcklig bevisning

Anledningen är att hovrätten anser att det inte finns tillräckligt med bevis för en dom om mordförsök. Huvudskälet är att hovrätten inte anser att de framlagda bevisen kan styrka att de båda männen befunnit sig i brottsbilen i samband med skjutningen.

När det gäller den tredje mannen bedömer hovrätten att det inte heller finns tillräckligt med bevis för att döma honom för brott mot vapenlagen. Detta trots att mannens DNA ska ha funnits på de hylsor som säkrades på brottsplatsen efter skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.