Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från januari år, då skottlossningen skedde. Foto: SVT

Två män döms för Fulleröskjutning

Uppdaterad
Publicerad

I januari i år besköts en villa i Fullerö med ett 15-tal skott. Nu döms två män för mordförsök.

Det var klockan 02.12 den 19 januari i år som polisen fick in larm från flera håll om skottlossning mot en bostad i Fullerö. En granne beskrev då att det ”lät som automateld”. Tre personer befann sig i huset.

Samma villa som besköts i januari tros ha varit målet för sprängningen som skedde i slutet på september, där 24-åriga Soha Saad dog.

En polispatrull uppmärksammade männens bil under natten då villan besköts. Bilen fångades också av en av Trafikverkets kameror på E4 på väg mot Stockholm, där de senare kunde gripas.

Döms för mordförsök

Under torsdagen föll domen i Uppsala tingsrätt. Två män, en i 20-års åldern och en i 25-års åldern, döms för försök till mord och grovt vapenbrott till fängelse i 14 år. En tredje man döms för brott mot vapenlagen till dagsböter.

Tingsrätten skriver i domen att de två morddömda ”tillsammans och i samförstånd försökt döda (tre personer) genom att från en bil, beväpnade med en helautomatisk kulsprutepistol [...] avlossa 18 skott mot målsägandenas bostad. [...] .Målsägandena befann sig i bostaden vid tiden för skottlossningen.”

Alla tre inblandade förnekar brott.

Dömde mannens pappa sköts ihjäl

I samband med att man misstänkte den ena mannen för skottlossningen i januari pekades han ut med namn och bild i tv-programmet Efterlyst. Kort därefter sköts hans pappa ihjäl i sin bostad i Tullinge i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.