Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hade helst velat se fängelse” – dotterns reaktion över att den åtalade 16-åringen dömdes till sluten ungdomsvård och inte fängelse. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Dotterns reaktion på tingsrättens dom: ”Väldigt nöjd och tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen i det uppmärksammade målet om mordet på Ismail Abdos mamma. Totalt dömdes fem personer för mord eller inblandning i mordet. Så här reagerar de anhöriga på tingsrättens dom.

Under måndagen meddelades domen i fallet med det uppmärksammade mordet på Ismail Abdos mamma i Uppsalastadsdelen Brillinge i september förra året. SVT träffade anhöriga till offret strax efter att domen meddelades under eftermiddagen.

– Att 20-åringen döms till livstid ger oss inte mamma tillbaka, men det visar att rätt ska vara rätt. Han har fått den domen han förtjänar, säger dottern till den mördade kvinnan.

I klippet: Så reagerar de anhöriga på att den åtalade 16-åringen inte döms till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet