Ebba Busch krångliga hustvist fortsätter. Foto: SVT

Ebba Busch anmäld för grovt förtal

Uppdaterad
Publicerad

Advokaten Fredric Wikman har lämnat in en anmälan om grovt förtal mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Detta efter ett inlägg på sociala medier där Busch kommenterade sin infekterade hustvist. I inlägget ifrågasatte Ebba Busch husägarens juridiska ombud.

I ett sms till SVT Nyheter skriver advokaten Fredric Wikman att man inte är intresserad av att driva processen i media, men han bekräftar att man under eftermiddagen lämnat in en anmälan om grovt förtal mot Ebba Busch. Särskilda åklagarkammaren kan bekräfta att en anmälan gjorts under eftermiddagen. Den ska nu sekretessprövas och kommer offentliggöras tidigast fredag.

– Min huvudman hade först inte tänkt agera på inlägget, men har ansett sig tvungen att göra den här anmälan efter att han förstått hur stor spridning det här inlägget på sociala medier har fått, säger advokaten Fredric Wikman till TT.

Kritiserade ombudet

Det var i ett inlägg på sociala medier som KD-ledaren valde att kommentera sin pågående hustvist, där hon ifrågasatte om säljarens juridiska ombud verkligen företräder sin klients vilja. Busch skrev också att ombudet tidigare är dömd för brott.

På onsdagen meddelade ombudet att han anmält Ebba Busch för grovt förtal. Anmälan har enligt advokaten nu skickats till särskilda åklagarkammaren, som tar hand om brottsmisstankar där riksdagsledamöter är inblandade.

Ebba Busch har sedan tidigare bett att få ta del av de psykologiska utredningarna som pekar på att nuvarande husägaren inte skulle förstått att affären genomförts och nu vill upphöva husköpet.

KD har valt att inte kommentera anmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.