Utsikt över Ramsjö gård i Morgongåva. Foto: Mats Köbin

Efter allmänhetens önskemål – Morgongåvas skogsområden snyggas till

Uppdaterad
Publicerad

Det är dags för höststädning i skog och natur nära Morgongåva. Under vecka 37 börjar kommunen gallra träd och röja sly, både för att rensa platsa åt äldre träd, men också av estetiska skäl.

– Det har kommit önskemål från flera håll om att man inte ser Ramsjön när man kör förbi, så nu provar vi med att röja upp en siktgata igenom björkskogen. Det blir ett rent estetiskt experiment för att få en glimt av sjön.

Det säger Camilla Winqvist, miljöstrateg på Heby kommun. Med start nu under vecka 37 arbetar man på flera platser i och omkring Morgongåva med att gallra och röja upp i kommunens skogsområden. Längs med Uppsalavägen röjer man upp en siktgata till sjön och mellan Brukullsvägen och Åkervägen vill man röja sly för att gynna områdets äldre träd.

Uppsala

– Vi ljusar upp lite för några äldre träd så de inte blir trängda av alla nya. Vi har en priolista för hur skogen ska gallras, men nu har vi fått väldigt mycket samtal om ett område så det åkte upp i prioriteringen och då passar vi på att göra flera saker samtidigt. Lite städning helt enkelt, säger Camilla Winqvist.

Skogsarbetet förväntas vara klart i nästa vecka och kommer inte att påverka trafiken i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet