Polisen är på plats i Gränby efter att något har exploderat under torsdagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Efter explosionen – nu ska Gränby bli tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Gränby har problem med tryggheten, och nu ska kommunen ta fram konkreta trygghetsåtgärder, skriver tidningen UNT.

På torsdagskvällen larmades polisen om en explosion i Gränby. Senare anhölls två personer misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Nu tar kommunen fram en åtgärdsplan för att öka tryggheten och för att få bort den sociala oro som finns i Gränby, skriver Upsala Nya Tidning. Utvecklingsplanen ska innehålla både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder.

Kraftsamling förra sommaren

Men det är inte första gången. Redan i augusti förra året gjordes kraftsamling av polis, socialtjänst och fastighetsägare för att öka tryggheten i området.

– Men det är bara att konstatera att vi behöver göra ännu mer. Vi vet att arbetssättet där vi samlas kring en utvecklingsplan är effektivt och vi har tidigare arbetat på liknande sätt i exempelvis Gottsunda, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen till UNT.

Utvecklingsplanen förväntas att levereras för politiskt beslut i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.