Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Elin Håkanson, budget- och skuldrådgivare, ger tre tips på hur du får lönen att räcka till. Foto: Pontus Stark

Så får du lönen att räcka – efter fattigmånaden

Uppdaterad
Publicerad

För många är januari en kärv månad ekonomiskt. Och under årets första månad har många hört av sig till kommunen för att få hjälp med ekonomin.

– Det är en indikation på att många har det tufft just nu, säger Elin Håkanson, budget- och skuldrådgivare på Uppsala kommun.

Många får sin lön den 25:e varje månad.

– Eftersom det är mycket högtider i december med jul och nyår så använder många upp lönen snabbt. Då kan januari kännas lång, säger Elin Håkanson.

Ekonomisk kris i Uppsala län

Omvärldsläget påverkar

I år är det ungefär 25 procent fler som hört av sig till kommunens budget- och skuldrådgivning jämfört med januari förra året.

– Det är en indikation på att många har det tufft just nu. Det är klart att omvärldsläget påverkar i ännu större utsträckning än tidigare, säger Elin Håkanson.

I klippet: Lönen har kommit – så ser du till att den räcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Uppsala län

Mer i ämnet