Många skor söker sina ägare efter forsränningen på sista april. (Arkivbild) Foto: TT

Efter forsränningen: Sunkiga skor söker sina ägare

Uppdaterad
Publicerad

Finnes: Ett 30-tal par skor i mer eller mindre fräscht skick, kvarglömda efter forsränningen. Sökes: Ägare som vill ha sina skor tillbaka.

På kårhuset Uthgård, som tillhör forsränningsarrangören Uppsala Teknolog- och naturvetarkår, står två lådor med skor och väntar på sina ägare. Skorna har blivit kvar sedan sista april-firandet och tillhör deltagare i forsränningen.

– Efter forsränningen så får alla möjlighet att duscha vid Svandammen och då blir det alltid en hel del skor kvar, säger Emil Arvidsson, projektledare för forsränningen.

SISTA APRIL 2019

Alla så kallade ”rännare” lägger sina vanliga skor och kläder i en sopsäck, som under forsränningen forslas av kåren till omklädningen vid Svandammen.

Många av dem har på sig gamla skor som de inte är så rädda om när de åker på sina farkoster nedför Fyrisån.

– Skorna tar ju lite stryk eftersom många åker i vattnet, så ägarna kanske inte ens vill ha dem tillbaka, säger Emil Arvidsson.

Efterlyser ägarna

Men kåren efterlyser ändå skornas ägare på facebook och den som saknar sina skor kan hämta dem på kårhuset fram till den 12 maj.

– Efter det slänger vi skorna, de är nog inte tillräckligt fräscha för att skänka bort till välgörenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SISTA APRIL 2019

Mer i ämnet