Uppsalapolisen upplever att valborgsfirandet 2019 var relativt lugnt med mindre folk än andra år. Foto: TT

Polisen: ”Lugnt valborgsfirande i år”

Uppdaterad
Publicerad

Ett fyrtiotal personer omhändertogs för fylleri under sista april och natten till första maj. Men på det hela taget upplever polisen att firandet gick ovanligt lugnt till i år.

Årets sista aprilfirande var ovanligt lugnt i Uppsala. Polisen upplevde att färre personer än vanligt i stan, även om det ändå var mycket folk i rörelse.

Under dagen och fram till 20.30 hade 21 personer omhändertagits för berusning.

SISTA APRIL 2019

– Sedan fyllde vi på med ungefär lika många till under natten och morgontimmarna, säger Linda Wideberg som är presstalesperson i polisregion Mitt.

En av de omhändertagna är en man som också misstänks för ett sexuellt ofredande inne på en studentnation.

Man ska ha rånats  i Eriksberg

Under natten till första maj skedde några incidenter. Fyra fall av misshandel anmäldes, varav ett rörde en kille i yngre tonåren som misshandlats av flera personer på Flogstavägen. Även två misstänkta narkotikabrott har rapporterats.

Vid midnatt anmälde en man att han hade blivit rånad av flera gärningsmän i Eriksberg. Enligt målsäganden ska han ha blivit hotad med någon form av skjutvapen. Han hade ett sår i huvudet och fördes till sjukhus för vård, men det är oklart hur såret har uppstått. Ingen är gripen för rånet.

Linda Wideberg har ännu inga uppgifter om hur många personer som uppskattas ha firat valborg i Uppsala 2019.

– Det jag fick till mig var att man ser det som en relativt lugn valborg, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SISTA APRIL 2019

Mer i ämnet