Det mest känslosamma med rättegången för föräldrarna var när de fick höra vad Adam Grinde sagt som sina sista ord. Foto: SVT/Julia Forslund

Efter rättegången – tuff väg tillbaka för Adam Grindes familj

Uppdaterad
Publicerad

Snart fyra månader har gått sedan 20-årige Adam Grinde höggs så svårt i magen att han senare avled. När rättegången hölls i dagarna var det första gången som familjen fick se den man som åtalats för dådet.

– Det var jobbigt att se honom, men samtidigt var det bra att få placera sina känslor mot någon och tänka ”där är han som gjort så här mot oss”, säger styvpappan Robin Törnqvist.

Det var efter ett krogbråk natten till den 16 maj i år som Adam Grinde höggs i magen. Två dygn senare avled han på Akademiska sjukhuset.

”En vardag utan Adam”

Det har varit fyra långa månader för familjen som förutom Robin Törnqvist består av Adams mamma och två småsyskon. Adam Grinde begravdes i mitten av juli.

– Både begravningen och rättegången har varit som punkter att hålla fast i för att bearbeta det som hänt. Men nu har vi liksom bara vardagen kvar, en vardag utan Adam – det är tufft, säger Robin Törnqvist.

Det mest känslosamma med rättegången för föräldrarna var när de fick höra vad Adam Grinde sagt som sina sista ord.

Hör Robin Törnqvist berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.