Den knivskadade mannen hittades utomhus av en polispatrull på Slottsgränd i centrala Uppsala. Fyra män sitter nu anhållna, misstänkta för mordförsök. Foto: SVT

Man död efter knivdåd i helgen – en begärd häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som hittades knivhuggen i centrala Uppsala under natten mot lördag har avlidit av sina skador. Det uppger polisen på måndagskvällen. En man i 20-årsåldern har på tisdagsmorgonen begärts häktad misstänkt för mord.

Av de fyra personer som greps försattes sedan tre av dem på fri fot. På tisdagen begärdes den fjärde häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var en polispatrull som hittade den skadade mannen klockan 02.42 natten till lördagen, utomhus på Slottsgränd i centrala Uppsala.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Mannen var svårt skadad och vid medvetande när han hittades, men på måndagen uppgav polisen att han avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Livshotande skador

Händelsen, som till en början utreddes som mordförsök, har nu mord som brottsrubricering.

De fyra anhållna har förhörts under helgen och de förnekar brott.

Finns det vittnen till händelsen?

– Det är inget jag kan kommentera i nuläget, säger Kristoffer Sahlin, som leder utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Mer i ämnet