Åklagaren Kristoffer Sahlin kommer att yrka på ett mångårigt fängelsestraff för mord. Foto: SVT

Inget fängelseförbud för man som misstänks ha dödat Adam Grinde med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha orsakat 20-årige Adam Grindes död led varken av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för gärningen eller nu. Det står klart när rättegången kortfattat återupptogs under onsdagen.

Redan när huvudförhandlingen avslutades uttalade sig tingsrätten i skuldfrågan.

Rätten bedömde det som sannolikt att en man i 20-årsåldern berövat Adam Grinde livet på det sätt som åklagaren beskrivit, efter ett bråk på restaurangen Terassen i centrala Uppsala i maj.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Rätten begärde också att det skulle göras en rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om den misstänkte led av en psykisk störning som i så fall hade förhindrat en fängelsedom och lett till påföljden rättspsykiatrisk vård.

Det var det utlåtandet som föredrogs i rätten under onsdagen.

– Det skedde bakom stängda dörrar så det enda jag kan säga är att det inte råder fängelseförbud, säger Kristoffer Sahlin, målets åklagare.

Domen faller om två veckor, den 14 oktober.

Hör mer från åklagaren i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Mer i ämnet