Polisen inväntar DNA-svar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu säkrat spår efter de två misstänkta våldtäktsförsöken i centrala Uppsala under förra veckan. Enligt förundersökningsledare Lars Dessle rör det sig bland annat om DNA-spår.

Polisen inväntar nu provsvar från de spår som säkrats efter de två misstänkta våldtäktsförsöken.

– De spår som går att säkra i de här olika fallen har vi gjort och de har vi skickat på undersökning. Så nu inväntar vi provsvar från undersökningen, säger förundersökningsledare Lars Dessle.

Överfallen i Uppsala

Hade ni bra spår i de här fallen?

– Ja, det vill jag nog påstå. De spår som fanns har vi säkrat upp. Men jag vill inte gå in på vilka spår det är. Det kan försvåra utredningen.

Rör det sig om DNA-spår?

– Bland annat.

Ingen misstänkt

Ingen person är misstänkt för våldtäktsförsöken. Den man som greps i helgen släpptes senare av åklagaren.

– Vi har ingen gärningsman i nuläget, men vi hoppas på att spåren ger någon form av svar som vi kan jobba vidare med sedan.

Misstänkt våldtäkt i Valsätra

Under helgen inträffade även en misstänkt våldtäkt i Valsätra.

Även där uppger polisen att de jobbar vidare med utredningen. Men ännu har ingen person gripits och polisen har ingen misstänkt.

– Utredningen pågår fortfarande, säger Lars Dessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallen i Uppsala

Mer i ämnet