Elev i karantän: ”Det är ganska ensamt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal elever och flera anställda vid Celsiusskolan i Uppsala är i självkarantän efter att en elev smittats av det nya coronaviruset. En av dem som sitter i karantän är eleven Mila Leo som själv inte har några sjukdomssymptom.

Under helgen fick Mila Leo besked om att en elev på hennes skola smittats av det så kallade nya coronaviruset under en resa i norra Italien. Ett 50-tal elever och flera lärare uppmanades stanna hemma i karantän i två veckor för att minimera risken för smittspridning. Mila Leo har testats för corona, eller covid-19 som sjukomen egentligen heter, och resultatet var negativt.

– Det kan ju ta upp till 14 dagar innan man får symptom så jag förstår att det är säkrast såhär men det känns samtidigt lite konstigt när jag är testad och det var negativt, säger Mila Leo.

Hör i videon när Mila Leo berättar om vad hon får göra och inte göra när hon sitter i karantän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet