Överfallet ska ha skett utanför skolans område. Foto: SVT Uppsala / Adam Sjöborg

Elev på Tiundaskolan misshandlad av maskerade män

Publicerad

En elev ska ha blivit överfallen och nedslagen vid Tiundaskolan i Uppsala.

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen uppges misshandeln ha ägt rum, vid en busshållplats i närheten av Tiundaskolan, men utanför skolans område. Två maskerade personer ska där ha attackerat en elev som går på skolan.

– Det är en ung person, under 15 år, som har blivit angripen. Vi misstänker att det rör sig om två gärningsmän som är några år äldre än den angripne, säger Jonas Eronen, pressinformatör vid Uppsalapolisen.

Hur gick misshandeln till?

– I och med att målsägande är så pass ung är vi restriktiva med detaljer, säger Jonas Eronen.

Avbröts av förbipasserande

Den angripna eleven fick hjälp att uppsöka polisen för att göra en anmälan. Det är oklart om denne även behövt uppsöka sjukhus. Enligt ett utskick från skolans rektor, som SVT tagit del av, avbröts misshandeln av förbipasserande. Enligt samma utskick ska eleven ha blivit slagen och händelsen uppges dessutom ha filmats.

Har ni tagit del av  någon film?

– Vi är i inledningsskedet av en utredning. Jag kan inte gå in på det, säger Jonas Eronen.

Tiundaskolans rektor, Monika Wahlstedt, om händelsen:

– Det är fruktansvärt när barn blir utsatta för brott.

Vidtar ni några åtgärder?

– Vi har varit i kontakt med polis som säger att det inte finns något särskilt hot mot skolan eller några specifika elever. Vi följer den krisplan som finns, säger Monika Wahlstedt.

”Ett jättefult angrepp”

Polisens ungdomsenhet utreder ärendet och är måna om tips och iakttagelser.

– Det är ett jättefult angrepp där en ung målsägande blir angripen av två äldre personer. Det sker på öppen gata där personen utan tvivel egentligen ska känna sig trygg och säker, säger Jonas Eronen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer