Polisen har spärrat av en villa i centrala Bålsta efter att en person har hittats skjuten. Foto: Brottsplats Sthlm

Man hittad skjuten i villaområde i Bålsta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades skjuten i ett villaområde i centrala Bålsta sent på fredagskvällen. En kvinna i 35-årsåldern har gripits misstänkt för mord och anhölls senare av åklagare.

Larmet kom till polisen klockan 23.00 på fredagskvällen. En man hade då blivit skjuten i ett villaområde i centrala Bålsta.

När polisen kom fram hittade de mannen som senare avled av sina skador. En kvinna som är bekant med mannen har gripits misstänkt för mord.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska polisen ha gått in med dragna vapen i en villa där mannen sedan hittades skjuten. Det är oklart om kvinnan greps på samma plats.

– Det är avspärrat på platsen. Vi genomför nu diverse utredningsåtgärder, säger Daniel Ågren, RLC-befäl på polisen.

Misstänkt på sannolika skäl

Under lördagsmorgonen anhölls  kvinnan av åklagare och hon är på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Under dagen kommer man fortsätta arbeta med förhör och tekniska undersökningar, säger Helena Ekstrand vid åklagarmyndighetens presstjänst.

Anhöriga till mannen är underrättade.

Kvinnan begärdes under måndagen häktad som misstänkt för mord. Häktningsförhandlingar hålls i Uppsala tingsrätt under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.