Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av området där den misstänkta skottlossningen ska ha inträffat. Foto: Utryckning Uppsala

En person gripen för skjutningen mot bostad i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen har en person gripits misstänkt för inblandning i mordförsöken i Enköping förra veckan.

– Utredarna har jobbat på sedan i torsdags och nu har man lyckats ringa in en person som är frihetsberövad och den personen har även anhållits av åklagare nu, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Misstänker ni att fler personer är inblandade?

– Utredningen är inne i en känslig fas så jag kan inte säga något om det.

Den var på torsdagskvällen förra veckan som en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern skadades efter att någon skjutit mot en bostad i Enköping. Båda fördes med ambulans till sjukhus.

– Flera skott har avlossats mot en bostad i stadsdelen Bergvreten. Det har befunnit sig ett antal personer i den här bostaden, och minst två personer är skottskadade, sade polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin då till SVT.

Sedan dess har utredningsarbetet pågått och under måndagskvällen har en person kunnat gripas misstänkt för mordförsöken.

Åklagaren: ”Jobbar brett”

Brottsrubriceringen är försök till mord och grovt vapenbrott, och förundersökningen leds av Åklagarmyndigheten.

– Vi jobbar fortfarande brett och kan inte gå på några detaljer alls just nu av utredningsskäl, säger kammaråklagare Tomas Bälter som leder utredningen.

– Vi är fortfarande väldigt intresserade av att man hör av sig om man sett eller hört något som sticker ut den här kvällen den 29 september.

Den som har gjort iakttagelser kan ringa Polisen på 114 14.

Tidigare uppgift från polisen om att personen greps under tisdagen är felaktig. Rätt är att personen greps på måndagen och anhölls på tisdagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Under natten har det nått febril aktivitet på platsen, berättar reporter Christoffer Urborn från Enköping. Foto: Brottsplats Sthlm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.