Fredrik Ahlstedt (M) och Erik Pelling (S) är överens: Fyrspår är rätt mellan Stockholm och Uppsala. Foto: Uppsala kommun/TT

Eniga kommunpolitiker: ”Det är strålande”

Uppdaterad
Publicerad

Föga förvånande är det eniga moderater och socialdemokrater i Uppsalas kommunstyre: Fyrspår är helt rätt för kommunen.
– Däremot måste underhållet av det vi har idag fortsätta, säger Fredrik Ahlstedt (M).

Så här tycker de två största motståndarna i Uppsalas kommunstyrelse om regeringens beslut att ge klartecken för fyrspår mellan Uppsala och Stockholm.

Erik Pelling (S), kommunalråd:

– Det är såklart glädjande och ett kvitto på det långa påverkningsarbete vi bedrivit från kommunens sida. Det här innebär ju att pendlingen blir tryggare och inte som idag där minsta störning får enorma konsekvenser för pendlarna. Nu har vi mycket jobb kvar men det är ju ett roligt arbete. Vi ska verkställa istället för att lobba för förslag.

Fredrik Ahlstedt (M), kommunalråd:

– Det är bra och en realistisk tidsplan. Det vore populistiskt att lova något tidigare än vad som nu sker (fyrspåret väntas klart runt 2030). Däremot måste underhållet av det vi har idag fortsätta så att pendlarna inte måste vänta ett drygt decennium på bra pendlingsmöjligheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppsalapaketet

Mer i ämnet