Tingsrätten har dömt till kvinnans fördel. Foto: SVT

Enköpingsbo betalade för sex – vill ha pengarna tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Mannen har krävt kvinnan på 10 000 kronor då hon enligt honom inte uppfyllt ”sin del av avtalet”.

Kvinnan menar att han betalat för sex men att hon avbrutit det hela efter att han bett henne göra saker som hon inte varit bekväm med.

Nu dömer Uppsala tingsrätt att kvinnan får behålla pengarna.

Mannen från Enköping som stämt kvinnan på 10 000 kronor har i första hand hävdat att överföringen till kvinnan tidigt en söndagsmorgon i våras var menat som ett lån. I andra hand menar han att det varit ett ”köp av tjänst”.

Resonemanget han framfört till tingsrätten lyder bland annat att: ”Överföringen på 10 000 kronor avsåg förskott på betalning för tjänsten. Eftersom NN (kvinnan, reds. anm.) inte utförde tjänsten ska pengarna återgå till honom. Tjänsten var att NN skulle 'vara hans ikväll'”.

Kvinnan får rätt

Domstolen dömer nu till kvinnans fördel då man anser att det är styrkt att överföringen på 10 000 kronor skedde i syfte att köpa sex, vilket bland annat grundar sig i den skriftliga konversationen mellan mannen och kvinnan.

”En person som väljer att begå en brottslig gärning ska inte kunna få hjälp av rättsordningen för att få tillbaka pengar han förlorat på grund av sin brottsliga gärning”, skriver domstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.