Rickard Malmström (MP), är ordförande i idrotts- och fritidsnämnden. Foto: Uppsala kommun

Kommunalråd sågar avtalet

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Rickard Malmström (MP) är inte nöjd med situationen på Bälinge ryttarförening.

– Grunden är att vi har ett väldigt dåligt skrivet avtal.

Uppsala kommun har skjutit till ansenliga belopp för att stötta Bälinge ryttarförening. Rickard Malmström menar att det då är extra viktigt att rätt förutsättningar finns. Han är inne på att en toalett för en ridverksamhet borde ha ingått i ett avtal.

– Jag har förståelse för föreningens situation. Samtidigt kan man inte vara naiv och tro att motparten ska göra mer än vad som står i avtalet. Jag tror att markägaren följer det som står i avtalet – det finns inget som tyder på något annat.

– Vi får lära oss av det här och inte göra om tabben.

För som det är nu så ger kommunen bidrag till en anläggning som inte är tillgänglig – ridskolan har inte kunnat fortsätta med ridning för funktionshindrade eftersom det inte finns en ordentlig toalett för rideleverna?

– Nej, och det är förfärligt. Sådana avtal ska vi inte gå in i.

Avtalet skrevs under för att gälla åren 2010 till 2020, då var inte Rickard Malmström ordförande i idrott- och fritidsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.