Ettåring föll från tredje våningen – utredning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna till ettåringen som föll från ett fönster på tredje våningen i ett lägenhetshus i Valsätra i Uppsala kan inte klandras för händelsen, och polisutredningen läggs därför ned, skriver UNT.

Pojken har vårdats på sjukhus efter att han föll från ett fönster vid 17-tiden i söndags. 1,5-åringen ska ha skadat ena armen, men under omständigheterna mått bra.

Efter händelsen startade polisen en utredning och båda föräldrarna misstänktes för vållande till kroppsskada. På onsdagen lades utredningen ner, vilket UNT var först med att berätta.

– Jag bedömer att föräldrarna inte kan straffas för oaktsamt agerande. Jag har pratat med pappan och fått information som gör att jag bedömer händelsen som en olycka, säger åklagare Liselott Herschend till tidningen.

Barnet landade på en gräsmatta och även om det mesta pekade på att det handlade om en olyckshändelse ville polisen utreda ärendet för att utesluta brott.

– De lämnade barnet en kort stund och hade inte tanke på att fönstret var öppet, därför läggs utredningen ner, säger Liselott Herschend till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.