Explosion vid flerfamiljshus i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Någonting detonerade på torsdagsmorgonen vid ett flerfamiljshus i stadsdelen Gränby i Uppsala och orsakade skador på fönster och fasad. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka vad som exploderat.

Strax innan 05-tiden började larmsamtalen komma in till polisen om att det skett en explosion i Gränby. De som ringde in beskrev att det kom en tryckvåg och att fönstren skakade, husen vibrerade och att flera billarm utlöstes.

– Det ringde jättemånga som hört smällen. Det ligger ju mitt i ett bostadsområde, säger Daniel Wikdahl, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Allmänfarlig ödeläggelse

Nationella bombskyddet kallades till platsen under morgonen. Polisen vet i nuläget inte vad det var som detonerade men det finns en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

– Nu ska vi undersöka platsen för att se vad som exploderat och för att se till så att det inte är något farligt kvar på platsen, säger Daniel Wikdahl vid 07-tiden.

Inga människor ska ha skadats i samband med händelsen, men explosionen orsakade skador på husfasaden och fönster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.